طريقة عمل الفشار
بس بنكهات مختلفة
الاول نعرف بس ازاى نعمل الفشار الابيض العادى
المكونات :
درة فشار
زيت
ملح
الطريقة :
نجيب حلة ونحط فيها شوية زيت مش كتير بس حبة صغيرين
ونحط كوب او اتنين درة حس الكمية المطلوبة
وبعدين نحط الملح
ونغطى الحلة كويس اوى اوى اوى لحد الفشار يطأطأ وفشر كله
شرط اساسى النار تكون واطية علشان الدرة ميتحرقش
فشــــــــــــــــار بالكراميل
المكونات:
2 كوب سكر بنى ( يعنى سكر محروق على النار ) علشان يعمل كرميل
1 كوب زبدة
( 2/1 كوب سكر + 2 معلقة كبيرة ماء ... يوضع على النار حتى يدوب السكر )
2/1 معلقة كبيرة بيكربونات
2/1 معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة فانيليا
1 كوب فسدق
الطريقة:
اولا نعمل فشار ابيض عادى ونحطه على جنب
وبعدبن نجيب طاسة نحط فيها السكر والزبدة وخليط الميه بالسكر
ويترك على النار لمدة 5 دقايق من غير ميتقلب خالص
وبعد كده نشيله من على النار
نحط عليه الملح والفانيليا والبيكربونات والفسدق ونخلطهم مع بعض كويس
بعد كده نجيب صنيه مدهونة ببعض الزيت او الزبدة ونحط فيها الخليط ده كله
ونحطها فى الفرن على درجة حرارة 125 درجة لمدة ساعة
بس كل 20 دقيقة يتم تقليبه
كرات فشـــــــــــار بالشوكولا
المكونات:
2/1 كوب سكر
( شراب الماء بالسكر السابق )
2/1 قطعة زبدة
2 معلقة صغيرة كاكاو بودرة
2/1 معلقة ملح
وطبعا الفشار الابيض
الطريقة:
يوضع السكر + خليك الماء والسكر + كاكاو + زبدة + ملح على النار ونسيبه يغلى
بعدها نضيف الفشار ونقلب لمدة دقيقتين
ويترك ليبرد وبعدها نجمع كرات من الفشار
فشـــــــــــــار بالجبنة
المكونات:
2 كوب فشار ابيض
3 معالق كبيرة زبدة دايبة ( نسيحها يعنى )
نص كوباية جبنة مبشورة ( شيدر او تركى )
الطريقة :
يخلط الفشار مع الجبنة كويس اوى
نضيف الجبنة ونخلطها على الفشار
فشــــــــار بالعسل
المكونات:
2/1 كوب عسل
4/1 كوب زبدة
6 كوبايات فشار
كوب فسدق
الطريقة:
تخلط الزبدة والعسل على نار هادية ونقلبهم كويس
وبعدين نسيبه شوية يبرد
نحط الفشار فى وعاء كبير وفوقة الفسدق ونخلط عليه الزبدة والعسل كويس اوى
وبعدها نحطه فى الفرن بدرجة حرارة 175 درجة لمدة عشر دقايق ونقلبه بعد اول 5 دقايق
بس بنكهات مختلفة
الاول نعرف بس ازاى نعمل الفشار الابيض العادى
المكونات :
درة فشار
زيت
ملح
الطريقة :
نجيب حلة ونحط فيها شوية زيت مش كتير بس حبة صغيرين
ونحط كوب او اتنين درة حس الكمية المطلوبة
وبعدين نحط الملح
ونغطى الحلة كويس اوى اوى اوى لحد الفشار يطأطأ وفشر كله
شرط اساسى النار تكون واطية علشان الدرة ميتحرقش
فشــــــــــــــــار بالكراميل
المكونات:
2 كوب سكر بنى ( يعنى سكر محروق على النار ) علشان يعمل كرميل
1 كوب زبدة
( 2/1 كوب سكر + 2 معلقة كبيرة ماء ... يوضع على النار حتى يدوب السكر )
2/1 معلقة كبيرة بيكربونات
2/1 معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة فانيليا
1 كوب فسدق
الطريقة:
اولا نعمل فشار ابيض عادى ونحطه على جنب
وبعدبن نجيب طاسة نحط فيها السكر والزبدة وخليط الميه بالسكر
ويترك على النار لمدة 5 دقايق من غير ميتقلب خالص
وبعد كده نشيله من على النار
نحط عليه الملح والفانيليا والبيكربونات والفسدق ونخلطهم مع بعض كويس
بعد كده نجيب صنيه مدهونة ببعض الزيت او الزبدة ونحط فيها الخليط ده كله
ونحطها فى الفرن على درجة حرارة 125 درجة لمدة ساعة
بس كل 20 دقيقة يتم تقليبه
كرات فشـــــــــــار بالشوكولا
المكونات:
2/1 كوب سكر
( شراب الماء بالسكر السابق )
2/1 قطعة زبدة
2 معلقة صغيرة كاكاو بودرة
2/1 معلقة ملح
وطبعا الفشار الابيض
الطريقة:
يوضع السكر + خليك الماء والسكر + كاكاو + زبدة + ملح على النار ونسيبه يغلى
بعدها نضيف الفشار ونقلب لمدة دقيقتين
ويترك ليبرد وبعدها نجمع كرات من الفشار
فشـــــــــــــار بالجبنة
المكونات:
2 كوب فشار ابيض
3 معالق كبيرة زبدة دايبة ( نسيحها يعنى )
نص كوباية جبنة مبشورة ( شيدر او تركى )
الطريقة :
يخلط الفشار مع الجبنة كويس اوى
نضيف الجبنة ونخلطها على الفشار
فشــــــــار بالعسل
المكونات:
2/1 كوب عسل
4/1 كوب زبدة
6 كوبايات فشار
كوب فسدق
الطريقة:
تخلط الزبدة والعسل على نار هادية ونقلبهم كويس
وبعدين نسيبه شوية يبرد
نحط الفشار فى وعاء كبير وفوقة الفسدق ونخلط عليه الزبدة والعسل كويس اوى
وبعدها نحطه فى الفرن بدرجة حرارة 175 درجة لمدة عشر دقايق ونقلبه بعد اول 5 دقايق